برج میلاد برج میلاد برج میلاد برج میلاد برج میلاد برج میلاد برج میلاد

 

مقدمه

پيشنهاد احداث سازه‌اي نمادين به عنوان سمبل شهر تهران در قالب برج و تالار شهر در سال 71 در شهرداري تهران مطرح شد. در سال 72 مرحلة اول با شناسايي 17 نقطه از شهر تهران آغاز شد كه 4 منطقه‌ي تپه‌هاي عباس آباد, لويزان, يوسف‌آباد و كوي نصر به عنوان گزينه‌هاي برتر برج با كاربري غالب مخابراتي ـ تلويزيوني انتخاب شدند. كه در نهايتاَ تپه‌هاي كوي نصر در جنوب بزرگراه شهيد همت به دليل موقعيت خاص تپه‌هاي كوي نصر و ويژگي‌هاي اقتصادي آن انتخاب شد. در سال 73 مطالعات ژئوتكنيك و زمين شناسي انجام گرفت در تحقيقات گسترده توسط كارشناسان كم بود  فضاهاي گردهمايي در شهر تهران از نارسايي‌هاي شهري و در ديدگاهي وسيع‌تر از جمله نيازهاي ملي برشمرده شد.

 


به همين دليل طرح احداث هتل 5 ستاره و مركز همايش‌هاي بين المللي مورد توجه قرار گرفت در فاز دوم ساخت برج علاوه بر كد مخابراتي تلويزيوني, براي كمك به توسعه صادرات غير نفتي و ارتقاء حوزه تجارت صنعتي و الكترونيك, مركز ارتباطات بين الملل شكل گرفت.

اهداف طرح مركز ارتباطات تهران:

پوشش امواج مخابراتي, تلويزيوني و هواشناسي, امكان واگذاري مراكز اداري – تجاري با هدف بازگشت سرمايه بهره‌گيري از امكانات و رستوران گردان در سازة رأس با هدف سودآوري, توسعه تجارت الكترونيك  e-Commerce  از طريق تسهيلات تجاري و فن آوري اطلاعات و تبادل آن.

اين برج سازه‌ايست بتني با 435 متر ارتفاع از سطح زمين‌هاي مجاور كه از اين نظر چهارمين برج مخابراتي تلويزيوني جهاني مي‌باشد. پاية اصلي برج بتن آرمه است. ارتفاع آن 315 متر از روي زمين طبيعي است. حدود 33000 متر مكعب در آن بتن مصرف شده. اين بدنه شامل هسته مركزي و 4 عدد باله است. باله در تراز صفر برج به صورت ذوزنقه در 4 طرف برج قرار دارد و تا ارتفاع 240 متري به صورت هرمي شكل كاهش مقطع مي‌دهد. از تراز 245 متر تا 315متر سازة رأس برج قرار دارد. ساختمان رأس برج ميلاد مجموعه‌اي از 12 طبقه با كاربردهاي مختلف است.



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 10:36 | نویسنده : علی اکبری |

بـرق گرفتـگـي:

       ابتدابراي فهم بيشتر علت برق گرفتگي رابررسي مي كنيم:

مي دانيم كه جريان متناوب داراي دو سيم فازونول است؛البتــه درسيم هاي سه فاز،سه سيم فاز ويك سيم نول وجود دارد.برخلاف  سيستم برق مستقيم كه شامل دوقطب منفي ومثبت است،سيستم جريان متناوب داراي قطب مشخص است. البته دراين باره زماني كوچك مي توان ادعا كردكه جهت قطبين ثابت مي شودولي چون دائـماً درحـال تغيير است،آن را بدون قطب درنظر مي گيرند.

     مي دانيم كه براي جاري شدن الكتريسيته،احتياج به يك مسيربسته داريم،اين بدان معناست كه بايد

دريك مسير،يك هادي،دوسرفاز و نول را به هم متصل كنند حال اين هادي مي تواند انسان باشد.اگـر

انسان مستقيما دوسرسيم هاي فاز ونول را لمس كند، دچار برق گرفتگي مي شودواگربين زمين وفاز

قرارگيرد،بازمثل بالا دچاربرق گرفتگي مي شود.اين حالت برق گرفتگـي به مراتب كمتر ازحالـت فوق است.علت مرگ هم درزمان برق گرفتگي،عبـورجريان بيش از حد از بدن،ازفازبه نول است وهمچنين

مي دانيم انسان موجودي است كه تمام حركاتش(ازحركات ماهيچه هاي قلب گرفته تاحركت اندامهاي ديگر)توسط جريانهاي الكتريكي كه از مغـز صادر مي شوند،انجـام مي گيرد.حـال فرض كنيدكه چگونـه بدن بايد جريان قوي برق شهري راتحمل كند.با اعمال چنين شوك الكتريكـي،كليه ي اندام هاي حركتي

به حالت انقباض مي روند ومغزبااين شوك ازكارمي افتد.

راههاي ايمني:

1-عايق نمودن(ايزوله) خوداززمين: مثل پوشيدن كفش هاي عايق ياايستادن بر روي اجسام عايق مثل چوب خشك و....



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 10:28 | نویسنده : علی اکبری |


                              

 

از سالها پیش که کتاب شناخته حرفه و فن در مدارس راهنمایی کشور تدریس می شد، انجام فعالیتهای عملی کتاب بیشتر در حاشیه قرار داشت و هر دبیری با توجه به امکانات موجود، زمان و سلیقه خود به این فعالیتها توجه می کرد. از طرفی مطالب تئوری کتاب اساس و پایه نمره حرفه و فن بود و در بسیاری از موارد اصلاً به کار عملی توجهی نمی شد. کتابها چندین بار از نظر مطالب دچار حذف و اضافه و حتی برای پسران و دختران مشترک شدند، امّا نتیجه لازم بدست نیامد، تا اینکه پس از بررسی های فراوان، دفتر برنامه ریزی و تألیف کتب درسی تصمیم گرفت با الگو گرفتن از کشورهای توسعه یافته کتابهای قدیمی را تعویض و نام کتاب از شناخت حرفه و فن به آموزش حرفه و فن تغییر و در ضمن کتابها برای پسران و دختران مجدداً به صورت مشترک تألیف شوند. در ابتدای کتابها تأکید گردیده است که « کتاب حاضر با تکیه بر کار عملی قصد تغییر در روش آموزش حرفه و فن و توجه بیشتر به فعالیتهای عملی دارد و بخش نظری را تنها برای تکمیل و راهنمایی بخش عملی ارائه کرده است» این تحقیق با توجه به موارد بالا قصد دارد علل عدم توجه به فعالیتهای عملی در مدارس راهنمایی دخترانه و پسرانه و تأثیر کتابهای جدید التالیف برای محقق شدن این مهم را با توجه به نظرات دبیران حرفه و فن تاحیه 2 یزد بررسی و نتایج بدست آمده را در اختیار مسئولان محترم و همکاران گرامی قرار دهد. تا چه در نظر افتد. بیان مسئله یا مشکل : برای تغییر در روش تدریس هر درس، به مقدماتی نیاز است و چون در درس حرفه و فن مسئله از گچ و تخته سیاه به مراتب گسترده تر است، بنابراین صرف تغییر نام کتاب، مشترک نمودن واحدهای مختلف کتاب برای دختران و پسران، اضافه کردن کارهای عملی، گسترش بعضی واحدها به هر سه پایه تحصیلی و در نهایت استفاده ناقص از تجارب کشورهای پیشرفته، بدون توجه به نکات زیر کار قابل قبولی نبوده و ضمن بالا بردن سطح توقع دانش آموزان، والدین و مسئولان، تنها پاک کردن صورت مسئله است و از نظر دبیران حرفه و فن به اصطلاح « در همچنان روی همان پاشنه می چرخد!»............



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 9:58 | نویسنده : علی اکبری |

نمونه سوال و جواب فعالیت های حرفه و فن سوم راهنمایی

واحد اول

 

1- چه سؤالاتی در ذهن انسان بود که باعث شد وسایل بالا را اختراع کند ؟

1- فاصله ی ستاره ها و سیاره ها با زمین چقدر است 2- چرا بعضی از ستاره ها پرنور و بعضی کم نور هستند

3- چرا در روز ستاره ها را نمی بینیم  4- کرات آسمانی چه ویژگی هایی دارند آیا سیارات دیگر برای زندگی مناسب هستند و...

2- با استفاده از چه عاملی انسان توانست کرات آسمانی را تسخیر کند ؟قدرت تفکری خلاق

3- از ویژگی های مهم انسان در مورد پدیده ها سه مورد نام ببرید؟ تحقیق ، جست و جو و کاوش

4- انسان برای پاسخ پرسش های خود چه مراحلی را باید طی کند؟ اطلاعاتی را گرد آوری و دسته بندی می کند، به تجربه و آزمایش می پردازد و نتیجه گیری می کند.

5- مغز انسان چگونه است و چه وظایفی بر عهده دارد؟ مغز انسان از میلیاردها سلول عصبی تشکیل شده است که وظیفه ی دریافت اطلاعات و پیام ها را بر عهده دارند.

6- اطلاعت و پیام ها چگونه مورد استفاده قرار می گیرد؟ این پیام ها و اطلاعات توسط مغز طی فرآیندی پردازش و طبقه بندی می شوند و در مواقع لزوم مورد استفاده قرار می گیرند.

7- قدرت تفکر خلاق را توضیح داده از چه زمانی همراه انسان است؟ تفکر خلاق از زمان خلقت انسان همواره با او بوده و انسان با استفاده از این قدرت توانسته است بسیاری از مسائل و مشکلات خود را حل کند ، اختراعات و اکتشافات زیادی را انجام دهد و در زندگی خود از آن استفاده کند.

 



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 9:50 | نویسنده : علی اکبری |

مشخصات فنی برج میلاد

 

فناوری ساخت برجهای بلند در دنیا عمر زیادی ندارد برجهای بلند از این جهت اهمیت زیادی دارند كه برای چندین منظور مورد استفاده قرار می گیرند ، از طرفی برای انجام یك طرح بزرگ چند منظوره طبعاً باید توان فنی و مهندسی در زمینه های مختلف در كشور موجود باشد . همچنین باید شرایطی فراهم كرد كه همه بتوانند در كنار هم و با برنامه ریزی كار كنند . وقتی كشوری فناوری موشكی دارد یعنی كه مهندسی های مكانیك ، هواو فضا ، شیمی ، متالوژی ، كامپیوتر وبرق ومخابرات پیشرفته ای دارد و مهمتر اینكه میتوانداین فناوری هارا در كنار هم قراردهد و محصول نهایی تولید كند .

برج هم چنین چیزی است . برای ساختن یك برج ، باید توان مهندسی عمران و سازه ، مهندسی معماری ،‌ مهندسی مكانیك ، برق ، مخابرات و همچنین قدرت تولید و كنترل ساخت قطعات ، تاسیسات و …وجود داشته باشد و البته شرایطی كه این فناوری ها بتواند كنار هم كاركنند .



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 9:44 | نویسنده : علی اکبری |

تعریف پل
 
پل یک سازه است که برای عبور از موانع فیزیکی از جمله رودخانه ها و دره ها استفاده می شود.پلهای متحرک نیز جهت عبور کشتیها و قایقهای بلند از زیر آنها ساخته شده است.



ساخت پلهای سنگی به دوران قبل از رومیها بر می گردد که در خاور میانه و چین پلهای زیادی بدین شکل برپا شده است. در اروپا نیز اولین پلهای طاقی را 800 سال قبل از میلاد مسیح، برای عبور از رودخانه ها از جنس مصالح سنگی ساخته اند.

اغلب پلهای ساخته شده توسط رومیها از طاقهای سنگی دایره شکل با پایه های ضخیم تشکیل یافته است.در ایران نیز ساختن پلهای کوچک وبزرگ از زمانهای بسیار قدیم رواج داشته و پلهایی نظیر سی و سه پل، پل خواجو و پل کرخه بیش از 400 سال عمر دارند.




ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 9:39 | نویسنده : علی اکبری |

جداول بودجه بندی و بارم بندی حرفه وفن

  

بسمه تعالی

جدول بودجه بندی کتاب حرفه وفن  مقطع راهنمایی
در سال تحصیلی

 

ماه

سال دوم

 

سال سوم  

 

مهر

 

 

29-1

30-1

 

آبان

 

 

58-30

57-31

 

آذر

 

 

88-59

87-58

 

دی

 

 

104-89

104-88

 

بهمن

 

 

134-105

134-105

 

اسفند

 

 

164-135

166-135

 

فروردین

 

 

180-165

182-167

 

اردیبهشت

 

 

205-181

203-183

 


 



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 9:26 | نویسنده : علی اکبری |

طرح درس کلی حرفه و فن (طرح درسی بصورت کلی برای تمام بخش ها)

          بخش فناوری

1. تقویت قوه خلاقیت و ابتکار دانش آموزان

2. چگونه می توان مشکل یا مسئله ای را حل کرد؟

3. طرز تفکر صحیح و راههای پرورش قدرت تفکر

4. طراحی و مراحل ساخت یک محصول فناوری

5. اهمیت مرحله ارزیابی در بالا بردن کیفیت محصول

6. نقش و اهمیت مرحله بسته بندی محصول در فروش و بازار یابی

7. آشنایی با انواع سیستم و قسمتهای اصلی آن

وسایل آموزشی: فیلم آموزشی، وسایل لازم برای ساخت یک وسیله ، یک نوع وسیله پیچیده جهت بررسی،

تکلیف: ساخت یک وسیله ابتکاری با استفاده از وسایل دور ریختنی ، بررسی قسمتهای مختلف یک سیستم پیچیده



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 9:21 | نویسنده : علی اکبری |

 

آیا تاکنون از خود سوال کرده‌اید که چرا بعضی‌ها انگیزش پیشرفت بالایی دارند و در رقابت با دیگران برای کسب موفقیت به سختی تلاش می‌کنند، در حالی که عده‌ای دیگر انگیزه‌ی چندانی برای پیشرفت ندارند و برای کسب موفقیت از خود تلاشی نشان نمی‌دهند؟؟؟

 

انگیزش تحصیلی چیست؟

 

کودکان به طور طبیعی با انگیزه‌ برای یادگیری متولد می‌شوند. دست زدن کودک به اشیاء، غذا خوردن بدون کمک به دیگران، راه رفتن و ... از جمله‌ی اولین انگیزش‌ها برای یادگیری است که بعدها پاسخگوی فعالیت‌های وابسته به مدرسه مانند خواندن و نوشتن است.

 

زمانیکه کودکان انگیزه‌‌ای‌ برای یادگیری ندارند، یعنی مانعی در راه انگیزش طبیعی آنها وجود دارد، احساس می‌کنند که به خوبی نمی‌توانند وظایف مربوط به مدرسه را انجام دهند و در نتیجه تلاش‌شان را متوقف می‌کنند، یا به اندازه‌ی کافی تلاش جدی خود نشان نمی دهند. این قبیل کودکان به راحتی سرخورده شده و از آنجا که تلاش‌شان را متوقف می‌کنند یادگیری آنها با موفقیت همراه نمی‌شود.

 

برخی عوامل اثرگذار بر یادگیری

 

مثل : یادنگرفتن، وجود مشکلاتی در خلق و خو با به تأخیر انداختن امور، فشارهای روانی و افسردگی یادگیری در مدرسه را سخت‌تر می‌کنند.

 

سه عامل ابتدایی در مدرسه ممکن است باعث انگیزش تحصیلی پایین در دانش‌آموزان شود:

 

1) کودکانی که والدین یا همسالان آنها، فکر می‌کنند مدرسه مهم نیست و اهمیت مدرسه را تشخیص نمی دهند و دائم این مسئله را در گوش کودک می‌خوانند.

 

2) رقابت در مدرسه، برای کودکانی که ممکن است هرگ بهترین نباشند. گرچه آنها می‌توانند مطالب آموزشی فراوانی یاد بگیرند. ولی موفقیت را تجربه نمی‌کنند. یا موفقیت آنها تشخیص داده نمی‌شود.

 

3) در برخی موارد، والدین انتظاراتی غیر واقع‌بینانه دارند که می‌تواند موجب مأیوس شدن فرزندانشان شود.




ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 9:18 | نویسنده : علی اکبری |

 

 

پل طاقی است روی رودخانه، دره، یا هر نوع گذرگاه که رفت‌و‌آمد را ممکن می‌سازد.

امروزه در مبحث مدیریت شهری، پل را سازه‌ای برای عبور از موانع فیزیکی قلمداد می‌کنند تا ضمن استفاده از فضا بتواند عبورومرور و دسترسی به اماکن را تسهیل کند.

واژه پل که در پهلوی به صورت (Puhl) آمده، در زبان فارسی به صورت پول نیز به کار رفته است.

ساخت پل‌های سنگی به دوران قبل از رومی‌ها برمی‌گردد که در خاور میانه و چین پل‌های زیادی به این شکل برپا شده است.

در ایران نیز ساختن پل‌های کوچک و بزرگ از زمان‌های بسیار قدیم رواج داشته و پل‌هایی نظیر سی و سه پل، پل خواجو و پل کرخه بیش از 400 سال قدمت دارند.

در زبان عربی واژه‌های جِسر و قنطره به معنای پل است؛ با اینکه لغت‌شناسان عرب این دو واژه را به یک معنا گرفته‌اند، در عین حال تفاوت‌هایی هم میان آنها گذاشته‌اند و قنطره را به معنای پل سنگی یا آجری (قوس دار) گرفته‌اند.


علاوه بر این، قنطره گاه به معنی مجرای آب، سدّ و قلعه هم به کار رفته است.

در متون تاریخی و جغرافیایی معمولاً جسر به معنای پل‌های قایقی یا چوبی به کار رفته است و احتمالاً از همین روست که برخی از محققان تصریح کرده‌اند که جسر به معنای پل زورقی یا چوبی است.

احتمالاً قدیمترین و ابتدایی‌ترین شکل پل به زمانی بازمی‌گردد که بشر توانست با استفاده از تنه درختان و سنگ‌های بزرگ، امکان عبور از نهرها و درّه ها و مسیل‌ها را فراهم آورد.

از اینرو ساخت پل و استفاده از آن در مناطق کوهستانی و دارای عوارض طبیعی، بیش از نواحی مسطّح و کویری معمول بوده است.

اما پل‌های واقعی از وقتی شکل گرفتند که تکیه گاه و پایه‌های پل ابتدا آماده می‌شد و سپس یک تخته سنگ یا چند تیر چوبی را روی دو پایه می‌نهادند و روی آنها را تخته پوش می‌کردند.

قدیمترین پل قوسی در ایران که آثار آن تاکنون نیز بر جای مانده، پلی است که اورارتوها در قرن هشتم پیش از میلاد بر رود ارس بنا کردند.

در ساحل ایرانی رود ارس یک پایه از این پل بر جای مانده که از سنگ‌های بزرگی ساخته شده است.

 

 

 

از دوره هخامنشی نیز پل‌های قوسی باقی مانده است. باستان شناسان انگلیسی یکی از این پل‌ها را که در قرن چهارم و پنجم پیش از میلاد در پاسارگاد ساخته شده، شناسایی کرده و از زیر خاک بیرون آورده‌اند.




ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 9:5 | نویسنده : علی اکبری |

شما می توانید در هر واحد کتاب حرفه و فن با توجه به امکانات، یکی از سه موضوع زیر را انتخاب و تدریس واحد را شروع کنید.

1- بازدید یا گردش علمی(استفاده از روش های مشارکتی و فعال در فرایند تدریس)

2- نمایش یک قطعه فیلم

3- دعوت از متخصصان(این متخصصان حتی می توانند از والدین فراگیران باشند)

مراحل یک بازدید یا گردش

مراحل یک بازدید یا گردش علمی(قبل، ضمن، بعد) آمادگی برای یک گردش علمی مانند آماده شدن برای بهره گیری از سایر رسانه های آموزشی است ولی چند مورد خاص وجود دارد که حتما باید به آنها دقت کرد:

قبل از بازدید: تعیین موضوع یا هدف بازدید،هماهنگی با اولیا، گرفتن مجوز، تدارکات و ...



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 9:3 | نویسنده : علی اکبری |

 
الکترومغناطیس
Solenoid.svg
برق · مغناطیس
Current Flow.svg
«جریان» تغییر مسیری به این صفحه است. برای کاربردهای دیگر جریان (ابهام‌زدایی) را ببینید.

جریان الکتریکی به صورت نرخ تغییر بار الکتریکی نسبت به زمان تعریف شده و با نماد I نشان داده می‌شود. این رابطه را با مشتقات جزیی (کلی‌ترین حالت) به صورت زیر نشان می‌دهیم:

I=frac{partial q}{partial t}

در این رابطه، جریان می‌تواند نسبت به زمان تغییر کند. جریان الکتریکی برای تعریف شدن (یا اندازه گیری) باید از سطح معینی عبور کند (مثلاً از سطح مقطع یک رسانا) از این رو تابعی نقطه‌ای به شمار می‌آید. مقدارهای لحظه‌ای، متوسط و موثر برای جریان الکتریکی تعریف شده و به صورت ساده شده‌ای در سیم‌های رسانا قابل محاسبه‌اند.

جهت قراردادی جریان از ابتدا در جهت عبور بارهای مثبت تعریف شده است. هرچند می‌دانیم که در صورت داشتن رسانای فلزی، جریان الکتریسته، ناشی از عبور بارهای منفی، یعنی الکترون‌ها، (در خلاف جهت جریان) است.

محتویات

 [نهفتن

مشخصات جریان الکتریکی

یک سیم معمولی برای هدایت الکتریسیته، سیم مسی به هم بافته شده است

از نظر تاریخی نماد جریان I، از واژه آلمانی Intensität که به معنی شدت است، گرفته شده است. واحد جریان الکتریکی در دستگاه SI، آمپر است. به همین علت بعضی اوقات جریان الکتریکی بطور غیر رسمی و به دلیل همانندی با واژه ولتاژ، آمپراژ خوانده می‌شود.

شدت جریان الکتریکی، مقدار بار الکتریکی خالصی است که در واحد زمان از سطح مقطع خاصی از رسانا عبور می‌کند. شدت جریان در فرمول‌ها معمولاً با نماد I نمایش داده می‌شود.

شدت جریان یک (نرده‌ای) است زیرا از قوانین جمع برداری تبعیت نمی‌کند. (مثلاً در قوانین کیرشهف برای حلقه‌ها (KCL) زاویهٔ سیم‌ها نسبت به گره هیچ تأثیری در جواب مسئله ندارد.)

اگر بار خالص dq در بازهٔ زمانی dt از سطحی بگذرد، می‌گوییم جریان i در مدار برقرار شده‌است و داریم:

i=frac{dq}{dt}

یکای شدت جریان در سیستم SI، آمپر (A) است. اگر یک کولن بار در مدت یک ثانیه از سطح مقطع یک جسم رسانا بگذرد، جریان یک آمپر از آن عبور کرده است.

شدت جریان در نقاط گوناگون یک رسانا

شدت جریان در هر سطح مقطع از رسانا مقدار ثابتی است و بستگی به مساحت مقطع ندارد. مانند این که مقدار آبی که در هر سطح مقطع از لوله عبور می‌کند، همواره در واحد زمان همه جا مساوی است، حتی اگر سطح مقطع‌ها مختلف باشد. ثابت بودن جریان الکتریسیته از این امر ناشی می‌شود که بار الکتریکی در هادی حفظ می‌شود. در هیچ نقطه‌ای بار الکتریکی نمی‌تواند روی هم متراکم شود و یا از رسانا بیرون ریخته شود. به عبارت دیگر در هادی چشمه یا چاهی برای بار الکتریکی وجود ندارد.




ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 8:53 | نویسنده : علی اکبری |

میدان مغناطیسی چرخنده به عنوان مجموعی از بردارهای مغناطیسی

تصویر چند نوع موتور

موتور الکتریکی، نوعی ماشین الکتریکی است که الکتریسیته را به حرکت مکانیکی تبدیل می‌کند.

عمل عکس آن که تبدیل حرکت مکانیکی به الکتریسیته‌است، توسط ژنراتور انجام می‌شود. این دو وسیله بجز در عملکرد، مشابه یکدیگر هستند. اکثر موتورهای الکتریکی توسط الکترومغناطیس کار می‌کنند، اما موتورهایی که بر اساس پدیده‌های دیگری نظیر نیروی الکترواستاتیک و اثر پیزوالکتریک کار می‌کنند، هم وجود دارند.

ایده کلی این است که وقتی که یک ماده حامل جریان الکتریسیته تحت اثر یک میدان مغناطیسی قرار می‌گیرد، نیرویی بر روی آن ماده از سوی میدان اعمال می‌شود. در یک موتور استوانه‌ای، چرخانه (روتور) به علت گشتاوری که ناشی از نیرویی است که به فاصله‌ای معین از محور چرخانه به چرخانه اعمال می‌شود، می‌گردد.

اغلب موتورهای الکتریکی دوار هستنند، اما موتور خطی هم وجود دارند. در یک موتور دوار بخش متحرک (که معمولاً درون موتور است) چرخانه یا روتور و بخش ثابت ایستانه یا استاتور خوانده می‌شود. موتور شامل آهنرباهای الکتریکی است که روی یک قاب سیم پیچی شده‌است. گر چه این قاب اغلب آرمیچر خوانده می‌شود، اما این واژه عموماً به غلط بکار برده می‌شود. در واقع آرمیچر آن بخش از موتور است که به آن ولتاژ ورودی اعمال می‌شود یا آن بخش از ژنراتور است که در آن ولتاژ خروجی ایجاد می‌شود. با توجه به طراحی ماشین، هر کدام از بخش‌های چرخانه یا ایستانه می‌توانند به عنوان آرمیچر باشند. برای ساختن موتورهایی بسیار ساده کیتهایی را در مدارس استفاده می‌کنند.



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 8:49 | نویسنده : علی اکبری |


اکثر جستجو ها حاکی از آن است که بستنی برای اولین بار در چین و روم دیده شده است. مارکوپولو پس از بازگشت از سفرش تکه های یخ که مزه میوه داشتند را معرفی کرد و عنوان نمود که آسیایی ها هزاران سال است که از این مواد درست می کنند.
این هدیه حدود سال ۱۵۰۰ در میان پادشاهان فرانسه رایج گردید و حدود سال ۱۷۰۰ چیزی شبیه بستنی در میان مردم رایج شد. پس از استفاده از شکر در جنگ جهانی اول و رایج شدن وسیله ای شبیه به یخچال و فریزر، بستنی نیز کم کم بیشتر در میان مردم رایج شد. پس از جنگ جهانی دوم و بهبود وضعیت روحی مردم این خوردنی خوشمزه طرفداران بیشتری پیدا کرد و در نهایت کارخانه های ساخت این ماده براه افتادند.

بستنی یا دسر یخ زده؟
به هر مایع یخ زده ای نمی توان بستنی گفت. در حقیقت بستنی آن است که حداقل ۱۰% چربی شیر در آن وجود داشته باشد . مقدار این چربی می تواند از ۱۰ تا ۱۶ درصد تغییر یابد که معمولا بستنی ها حاوی ۱۴% چربی شیر هستند. بیشتر بودن مقدار چربی به شکل بستنی و مزه و حالت کرم دار بودن آن کمک می کند.
اکثر سازندگان بستنی معمولا بیش ار ۱۶% را در بستنی ها لحاظ نمی کنند زیرا باعث بالا رفتن قیمت و همچنین زیاد شدن کالری می شود. دیگر دسرها همچون ماست یخ زده و یا بستنی های کم چربی اصلا بستنی به حساب نمی آیند. بطور مثال " کاستارد" یخ زده که نوعی دسر یخ زده است که در آن مقدار ۱.۴ درصد تخم مرغ دارد.



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 8:47 | نویسنده : علی اکبری |

اولین ترانزیستورها

Transistor
اولین نمونه ترانزیستور بدنه فلزی

در اولیــن ماههــای سـال 1948 نخسـتین نمـونـه از یـک ترانزیـسـتـور (Transistor) که بدنه فلزی داشت در مجموعه آزمایشگاه های Bell ساخته شد. این ترانزیستور که قرار بود جایگزین لامپهای خلاء - الکترونیک - شود Type A نام گرفت. این ترانزیستور که کاربرد عمومی داشت و بسیار خوب کار می کرد یکسال بعد به تعداد 3700 عدد تولید انبوه شد تا در اختیار دانشگاه ها، مراکز نظامی، آزمایشگاه ها و شرکت ها برای آزمایش قرار گیرد.
 

جالب آنکه این اختراع در زمان خود آنقدر مهم بود که هر عدد از این ترانزیستورها در بسته بندی جداگانه با شماره سریال و مشخصات کامل نگهداری می شد. همانطور که در شکل مشاهده می شود این ترانزیستور تنها دارای دو پایه بود. Collector و Emitter و پایه Base به بدنه فلزی آن متصل بود.
 

Transistor
اولین نمونه ترانزیستور بدنه پلاستیکی

Transistor
نمونه اصلاح شده بدنه پلاستیکی



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 8:44 | نویسنده : علی اکبری |

تاریخچه

 عصر نوین الکترونیک نیمه رساناها با اختراع ترانزیستور دوقطبی در 1948 توسط باردین، براتاین و شاکلی در آزمایشگاههای تلفن بل آغاز شد. این قطعه به همراه همتای اثر میدانی خود تاثیر شگفتی روی تقریبا تمام حوزه‌های زندگی نوین گذاشته ‌است.

نماد و شماتیک پیوندها در ترانزیستورها

در مطالب قبل بطور خلاصه راجع به دیودها و ترانزیستورها و پیوندهای PN صحبت کرده مثالهایی از کاربرد اصلی انواع دیود ارائه کردیم. در این قسمت راجع به گونه های ساده اولین ترانزیستورها که از سه لایه نیمه هادی تشکیل شده اند صحبت خواهیم کرد.




ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 8:29 | نویسنده : علی اکبری |

 این درس هدفش آن است که دانش آموز جدا از سایر دروس با درسی برخورد کند که در آن بیشتر به عمل بپردازد . ما در حقیقت می خواهیم تفکر با انگشتان را به دانش آموز یاد دهیم تا دانش آموز با کارکردن خود و لمس کار بتواند به علائقی که در خود دارد، دست یابد . این درس از قالب تئوری جدا شده، تئوری که دارد ولی کمتر است، و در عمل بیشتر متجلی می شود. در حقیقت نظریه ی حاکم بر درس حرفه و فن گرایش دادن دانش آموز به عمل حرفه و فن است. شیوه تالیف برنامه درسی می تواند از یکسو قدرت تفکر را در یادگیرنده بارور سازد و از سوی دیگر او را به خمودگی فکر و انباشتن حافظه عادت دهد . بر این اساس است که دو نوع شیوه تالیف و تدوین در محتوای کتاب درسی و برنامه های آن خواهیم داشت , شیوه ارائه فعال و شیوه ارائه غیر فعال . شیوه فعال ارائه محتوا به اهمیت ساخت در آموزش موضوعات درسی توجه خاص دارد و این ساخت را زمانی قابل دستیابی می داند که فرد در جریان یادگیری فعالانه مشارکت داشته باشد .ولی شیوه غیر فعال عکس این حالت است. با توجه به موضوعاتی که بیان شد بهتر دیدم در رابطه با درس حرفه و فن و رابطه آن با یادگیری مطالبی را ذکر کنم . مقدمه : در واقع برای تبیین جایگاه هر درسی باید به برنامه درسی کشور مراجعه شود. چون وقتی درسی در مجموعه ی برنامه ی درسی کشور قرار می گیرد ، خود به خود جایگاهش مشخص می شود . در سالهای 45و 46 که ساختار نظام آموزشی کشور دگرگون شد، دوره ی راهنمایی تحصیلی نیز تأسیس شد که در ضمن آن ، با اهداف خاصی ، درس آموزش حرفه و فن در مجموعه ی درس ها قرار گرفت.



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 8:25 | نویسنده : علی اکبری |

 (((و  ای معلم همیشه برای نتیجه ناراحت نباش بلکه برای تلاش شادمان باش)))

 

1-       یادگیری بهتر ، نه یادگیری بیشتر

2-       توانایی حل مسئله ، نه افزایش معلومات

3-       رشد همه جانبه ، نه گسترش یک جانبه محفوظات

4-       کمک به فراگیران در امر یادگیری

5-       نمره در خدمت دانایی ، نه زندگی در خدمت نمره

6-       یادگیری برای زندگی ، نه یادگیری برای امتحان

7-       تحقق بخشیدن به اهداف بلند تربیتی ، نه توجه به تحقق اهداف کم ارزش آموزشی

8-       تحریک حس کنجکاوی ، نه ارضای باز دارنده روحیه جستجوگری

9-       لذت بخش نمودن فرصت های یادگیری ، نه نفرت انگیزه نمودن لحظه یادگیری

10-    تقویت انگیزه های درونی ، نه تحمیل واجبار بیرونی




ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 مهر 1391 | 8:20 | نویسنده : علی اکبری |

 

مقدمه
کار روی چوب یکی از حرفه‌های کهن و زیبای ایرانی است
که زیر مجموعه‌هایی همچون منبت‌کاری، “درسازی”، “معرق‌کاری”، “فرنگی‌سازی” (ساختن مبل و صندلی) و “خاتم‌کاری” دارد.

خیلی‌ها معتقدند در بین حرفه‌های هنری کار با چوب،خاتم‌‌کاری از همه زیباتر و باارزش‌تر است. هنر خاتم‌‌کاری در دوره صفویه رواج پیدا کرد و در دوره قاجار به نهایت کمال خود رسید. خوشبختانه این هنر در طول زمان به دلیل کاربرد داشتن در زندگی روزمره مردم از بین نرفت و امروزه در خانه بسیاری از ایرانی‌ها حضور دارد. اما من‌و‌توی ایرانی چقدر درباره این هنر ارزشمند کاربردی-که نمونه‌هایش در خانه‌هایمان هست و به مناسبت‌های مختلف به دوستان و آشنایان هدیه‌شان می‌دهیم- می‌دانیم؟ سبد خرید این شماره اطلاعاتی درباره هنر خاتم‌کاری به شما می‌دهد که می‌توانید بر اساس آن آگاهانه‌تر به سراغش بروید….

خاتم‌کاری یعنی چه؟

 


موضوعات مرتبط: درس كار و فن اوري

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 20 مهر 1391 | 17:12 | نویسنده : علی اکبری |

مقدمه
اغلب مردم معناي واقعي کلمه ي "اعتماد به نفس"را به خوبي درک نمي کنند . به همين دليل ان نوع از اعتماد به نفس وخود باوري را که مطلوب ومورد نظرشان است در زند گي تجربه نمي کنند چون فکر مي کنند اعتماد به نفس يعني اين که ايمان واعتماد به موفقيتها يي که در کارها به دست مي اورند. در صورتي که اعتماد به نفس واقعي وحقيقي ان است که قبل از اين که در کاري موفق شويم نوعي اعتماد به توانايي خود براي انجام ان کار داشته باشيم .

اعتماد به نفس چيست ؟
"عزت نفس" يک منبع انرژي است . يک چتر وسيعي است که" اعتماد به نفس " زير سايه ان است . اعتماد به نفس يعني ديدن خودبه عنوان فردي توانا با کفايت دوست داشتني ومنحصر به فرد .
کفايت يعني توانايي که درحد کافي وتسلط بر امور باشد .
منحصر به فرد يعني با توجه ودر نظر گرفتن تفاوتها ي فردي.
به تعبير ديگر اعتماد به نفس يعني ان احساس وشناختي که از توانايي هاومحد وديت هاي بيروني ودروني خود داريد .
بنا براين وقتي که اعتماد به نفس وخود باوري خود را بر اساس ان که وان چه به راستي هستيد ونه بر اساس موفقيت ها و دست يا بي ها يا شکست ها وناکامي هاي خود بنا مي کنيد چيزي را در خود خلق مي نماييد که هيچ کس وهيچ چيز ياراي گرفتنش را از شما نخواهد داشت . حال با توجه به مفاهيم بالا مي توان گفت که اعتماد به نفس واقعي همواره در درون خود شما توليد مي شود نه از بيرون . اعتماد به نفس واقعي زاييده ي تعهد شما به خودتان است . اين تعهد که هر ان چه لازم باشد انجام خواهيد داد تا به خواسته ها ونيازهايتان برسيد .
اعتماد به نفس باور شخصي شماست نسبت به روح خودتان به عنوان يک انسان .
اعتمادبه نفس حقيقت اين نيست که نترسيم . بلکه ان است که بدانيد ومطمئن باشيد با اين که مي ترسيد
اما بي گمان دست يه عمل خواهيد زد .



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 18 مهر 1391 | 21:25 | نویسنده : علی اکبری |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • قالب وبلاگ